top of page
BERGEN CITY SIGHTSEEING CRUISE
PORT OF BERGEN - 1070

Opplev historiske Bergen fra sjøen på dette 60 minutters guidede sightseeing cruiset. Se mange av de eldste og mest relevante historiske stedene, inkludert middelalder festningen Bergenhus som fungerte som sete for norsk kongemakt på 1200 -tallet, Mariakirken og den fargerike Hanseatiske Bryggen som fikk byen til å blomstre som handelssenter.  

 

Få et glimt av hvordan byen så ut i gamle dager når du seiler forbi de gamle Sjøbodene i Skuteviken og Sandviken, og beundre luksusboligene i skjærgården ved Måseskjæret eller som springer ut fra fjellsiden på Verftet.

 

Vanskelig å se ellers, du seiler forbi betongruinene av U-Boot Bunker Bruno fra andre verdenskrig før du vinker til lokalbefolkningen som bader i fjorden ved det historiske Nordnes Sjøbad og vender tilbake til Fisketorget i hjertet av Bergen.

BERGEN

DEN GRØNNE ENGEN MELLOM FJELLENE

 

Grunnlagt  i 1070 av Olav III Kyrre, sønn av den siste vikingkongen Harald III Hardråde. Den største og viktigste byen i middelalder Norge, et Hanseatisk handelssenter i århundrer og en utvalgt UNESCO verdensarvsby.

 

Nærmere Europa enn Oslo og Østlandet har Bergen alltid vendt seg mot sjøen, og vokst på handelsruter gjennom Nordsjøen som en gang ble streifet av vikinger, Hanseatiske kjøpmenn og pirater, alle på vei til Bergen. Som et av Hanseatenes viktigste handelssentre var Bergen den største byen i Skandinavia i slutten av middelalderen og tidlig moderne periode.  

I dag er Bergen Norges nest største by og har omtrent 285 000 innbyggere. Handel og sjøfart spiller fortsatt en viktig rolle i Bergens økonomi. Industri, reiseliv, fiskeri, olje og gass er andre viktige sektorer. 

bottom of page